Highland Hotel

Highland Hotel

I kremen av den norske fjellheimen, nærmere bestemt Geilo, ligger designhotellet Highland Lodge. Med en fantastisk beliggenhet, midt mellom Bergen og Oslo, er hotellet et naturlig utgangspunkt for unike fjellopplevelser året rundt. Herfra er det kort vei til flotte ski- og turløyper, og etter en aktiv dag kan du nyte hotellets flotte spa, bassengområde eller helt nye fitness rom. Unn deg tid til litt luksus i hverdagen, det er vel fortjent! Ta bil, buss eller tog til fjells, så legger vi de riktige rammene rundt oppholdet ditt!

Historikk

Det hele begynte i 1959 da skotten Bernhard O´Connor, eier av Highland Hotel på Jersey Island, ønsket å oppføre et førsteklasses høyfjellshotell i Norge.

Sander O. Fossgård eide en sentral tomt på Geilo, og etter korte forhandlinger var tomta solgt til O´Connor. Ikke lenge etter ble bergensarkitekten Einar Vaardal-Lunde engasjert til å tegne det nye hotellet. Han var tidligere kjent på Geilo med forretningsbygg der flate tak kjennetegnet stilen.

Hotellets navn ble Highland, oppkalt etter eierens andre hotell. På folkemunn var navnet lenge Høggland. Den offisielle åpningen av Highland Hotel fant sted St. Hansaften 1963. Siden den gang har hotellet hatt flere eiere, men i 2005 kjøpte nåværende eier, Pål G. Gundersen hotellet.

I 2012 gikk hotellet gjennom en massiv forvandlingsprosess, som gjorde det tradisjonsrike hotellet om til et moderne lodge. Den velkjente interiørdesigneren Anemone Wille Våge sto for design og interiør.

Tilbake til referanser